Zece locuri I şi patru locuri II pentru micii pianişti sătmăreni

pianisti
15 copii, elevi în cadrul Cercului de pian de la Palatul Copiilor Satu Mare au participat sâmbătă, 18 mai, în capitala ţării la cea de-a VII-a ediţie a Concursului Internaţional de Pian „Micul virtuoz”. La această competiţie pianiştii sătmăreni au obţinut zece locuri I şi patru locuri II.

La concursul de la Bucureşti au participat aproximativ 200 de pianişti din ţară dar şi de peste hotare. Potrivit celor declarate de mentorul copiilor, profesorul de pian Mariana Moga, la competiţia din acest an au urcat pe scenă 207 copii din: Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Federaţia Rusă, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, Spania, Ucraina, Siria, Azerbaijan, Ungaria, Serbia şi România.

În continuare vă prezentăm lista cu premianţii din Satu Mare:
Locul I:
Alin Mariţa
Adelin Buricea
Alexandra Grigoriu
Daria Grad
Barla Beata
George Palcău
Lucian Palcău
Andrei Bâce
Alexandra Trela
Teofana Duba
Locul II:
Maria Gavrilaş
Casian Duba
Paul Mădăras
Alex Ploscar
Alina Mariţa – participant.
Mariana Moga ne-a declarat că pianiştii sătmăreni au avut o evoluţie remarcabilă la acest concurs. „Copiii noştri şi-au demonstrat nivelul de pregătire. Luat per ansamblu, cei mai bine pregătiţi pianişti în cadrul ediţiei din acest an al concursului s-au dovedit a fi copiii din Moldova noatră şi din Moldova de peste Prut. Sunt fantastici, cu un nivel de pregătire extraordinar”, a declarat pentru Sătmăreanul, Mariana Moga.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.