Dorel Coica: „Trebuie să ne pregătim foarte serios pentru perioada 2014-2020”

 

 

 

coica
centrulnougr-romei
Întors de la Bruxelles unde a avut mai multe întâlniri cu europarlamentari dar şi cu comisari europeni, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a susţinut azi, 20 mai, o conferinţă de presă pentru a prezenta sătmărenilor concluziile întâlnirilor avute.

„Trebuie să ne pregătim foarte serios pentru perioada 2014-2020. Unul dintre comisari ne-a spus că ar fi bine să luăm exemplul Poloniei care, în perioada 2007-2013, au reuşit să absoarbă 86% din fondurile europene. De asemenea, am primit şi câteva critici din partea comisarilor germani şi englezi. Nu eu personal, ci România. Aceştia m-au întrebat cum de am putut să construim o şcoală cu parc şi sală de sport într-o localitate unde nu există tineri. Vreau să vă spun că, aceşti comisari sunt foarte bine informaţi cu privire la România şi la investiţiile făcute din bani europeni la noi în ţară”, a declarat primarul.

Potrivit edilului-şef al Sătmarului în cadrul vizitei la Bruxelles s-au luat în discuţie şi proiectele transfrontaliere dar şi cele cu privire la zona metropolitană. „Vreau să vă spun că în acest sens avem proiecte comune cu judeţele Bihor, Arad, Timiş respectiv cu patru judeţe din Ungaria cu privire la: infrastructură, reabilitarea termică a blocurilor şi reabilitarea monumentelor istorice”, a declarat Coica.

În a doua parte a conferinţei de presă primarul Dorel Coica a subliniat faptul că „se lucrează şi la linia de centură interioară a municipiului Satu Mare. Din cei 3 km de drum au fost executaţi până în momentul de faţă 1,9 km şi sper ca până la toamnă să finalizăm lucrările”. Potrivit edilului-şef al municipiului Satu Mare, în cartierele Carpaţi I şi II, respectiv în Micro 17 trotuarele au fost reabilitate. „Şi în ceea ce priveşte circulaţia în municipiul Satu Mare am primit tot mai puţine reclamaţii atât pe poşta electronică a Primăriei cât şi pe facebook. Înseamnă că lucrurile se rezolvă încet, încet”, a declarat primarul Coica.

Însă edilul Sătmarului a subliniat şi câteva probleme legate de actele de vandalism din oraş. „Trebuie să oprim aceste vandalisme. Am găsit bucăţi de marmură spartă în Centrul Nou. În Grădina Romei ni s-a semnalat că unul dintre vagoanele trenuleţului este răsturnat. Dacă noi nu avem grijă de avutul nostru atunci cine să aibă?”, se întreabă primarul.

2 Comentarii la "Dorel Coica: „Trebuie să ne pregătim foarte serios pentru perioada 2014-2020”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.