Kovács Máté şi Magyar Lóránd demisionează din CA al FC Olimpia

olimpia-satu-mare

Conducerea Organizației municipale Satu Mare a UDMR consideră inacceptabilă atitudinea, prin care conducătorii clubului de fotbal, FC Olimpia, administrează cazul fotbalistului Dan Gavrilescu. Din această cauză Kovács Máté și Magyar Lóránd demisionează din Consiliul de Administraţie a clubului, iar UDMR nu va nominaliza alți membri înlocuitori, până la rezolvarea problemelor.

Într-un comunicat de presă transmis redacţiei noastre se arată că Dan Gavrilescu, a postat pe una dintre paginile de socializare mai multe declarații xenofobe și rasiste, denigrante și umilitoare față de populația de etnie maghiară a Sătmarului. Ca urmare, deputatul Kereskényi Gábor a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declaraţiile considerate antimaghiare a fotbalistului, care între timp a fost suspendat pe o perioadă nederemiunată „cel puțin asta a susținut conducerea FC Olimpia”, scrie în comunicatul de presă citat.

„Așa numita suspendare a lui Gavrilescu a existat numai pe perioada când el nu putea juca din cauza unor accidentări. După recuperare conducerea clubului l-a trimis din nou pe teren, fără a cere opinia Consiliului de Administrație a Olimpiei. Am întrebat conducerea despre acest fapt, dar ei nu au luat în considerare obiecțiile noastre. Într-un caz, care este deja în vizorul CNCD președintele clubului nu poate decide de unul singur fără a întreba Consiliul de Administrație”, a declarat consilierul local Magyar Lóránd, justificându-și decizia de demisie din Consiliul de Administrație.

Consilierul Judeţean Kovács Máté, care în trecut a fost și președintele, respectiv vicepreședintele al clubului a declarat: „Succesul clubului ne face bucuroși, mai ales că UDMR a început reconstrucția clubului încă sub președinția domnului Csehi Arpad, iar rezultatele acum dau roade. Totuși e inacceptabil, ca un jucător al clubului să declare că vrea gazificarea a 40 la sută a sătmărenilor, și după aceea să primească salariu din taxele acestora. Iar clubul nu ia măsuri, și încearcă să mușamalizeze acest caz. Acest lucru e inacceptabil”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.