Motociclete de epocă şi o maşină din 1953 expuse la Muzeul de Artă (galerie foto)

expo-moto1expo-moto2expo-moto3 expo-moto4 expo-moto5 expo-moto6 expo-moto7
Frumuseţi pe două roţi dar şi un Ford fabricat în 1953 sunt vedetele „Nopţii albe a muzeelor” de la Satu Mare. Obiectele de colecţie mai sus amintite sunt expuse la Muzeul de Artă din Piaţa Libertăţii şi pot fi admirate de toţi cei care trec pragul instituţiei de cultură în această noapte (sâmbătă, 18 spre duminică, 19 mai).

Expusă chiar la intrarea în Muzeul de Artă „bătrâna doamnă” îşi întâmpină vizitatorii ce se opresc pentru a-i admira frumuseţea. Fabricat cu şase decenii în urmă Ford-ul negru, face azi parte din colecţia familiei Kovacs din Tăşnad, unde dragostea pentru maşini, motociclete şi tehnică în general s-a moştenit din tată în fiu. „Maşina a fost fabricată în 1953, însă după un model din 1940. După război aceste maşini erau relativ ieftine astfel că familia mea a reuşit să o achiziţioneze. Am venit la această expoziţie doar cu câteva dintre motocicletele pe care le deţinem şi cu această maşină. În prezent avem 120 de motociclete şi câteva maşini de epocă. Cea mai veche motocicletă care face parte din colecţia familiei datează din 1935, însă nu am putut să o expunem deoarece trebuie renovată”, povesteşte capul familiei.

În afară de expoziţia de maşini, sătmărenii (şi nu numai) sunt aşteptaţi să vizioneze o parte din colecţiile muzeelor din judeţ şi să participe la o suită de evenimente culturale organizate cu prilejul „Nopţii albe a muzeelor”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.