Regalul de dans de la Satu Mare, la a III-a ediţie

Ovidiu-Ignat
Peste 300 de perechi de dansatori din toată ţara vor participa în acest week-end la Satu Mare în cadrul celei de-a III-a ediţii a Concursului Naţional de dans sportiv „Cupa Sătmarului”. Deschiderea oficială a competiţiei va avea loc sâmbătă, 18 mai, cu începere de la ora 18.00.

Sâmbătă, concursul la categoria „precompetiţional” începe la ora 09.00, iar duminică perechile vor evolua pe ringul de dans de la ora 09.30. Potrivit celor declarate de antrenorul de dans al clubului „Royal Dance” Satu Mare, Ovidiu Ignat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Şcoala de Arte, competiţia se va desfăşura în zilele de sâmbătă, 18 respectiv duminică, 19 mai, în sala de sport a LPS de pe strada Ady Endre. „Până în prezent s-au înscris aproximativ 400 de perechi care vor concura pe categorii de vârstă şi stiluri de dans. Până mâine ne aşteptăm ca numărul celor înscrişi să treacă de 300 de perechi, ceea ce reprezintă peste 600 de concurenţi ce vor intra în ringul de dans”, a declarat Ignat.

Preşedintele juriului va fi Cristian Parnescu de la Cluj-Napoca, iar din partea Federaţiei Române de Dans Sportiv va fi prezent la Satu Mare, Costinel Mihaiu. Directorul ediţiei din acest an este Otto Varga iar cei doi secretari sunt Alin Miron, respectiv Cristian Crişan, ambii din Turda. Amfitrionul evenimentului va fi Florin Mureşan.

La competiţie sunt invitaţi un număr de 27 de arbitrii din partea unor şcoli de dans din: Oradea, Reghin, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Bistriţa, Turda, Sighetul Marmaţiei, Mediaş, Arad, Timişoara, Bucureşti, Satu Mare, Dej, Baia Mare şi Baia Sprie. Data limită pentru înscrieri este 16 mai. După această dată înscrierea concurenţilor se penalizează cu 50 lei de pereche. Premiile constau în cupe, medalii şi diplome.

La organizarea competiţiei din acest an şi-au dat concursul Consiliul Judeţean, Şcoala de Arte, Primăria Satu Mare, Federaţia Română de Dans Sportiv, Casa de Cultură a Sindicatelor Satu Mare şi „Royal Dance Club” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.