Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, a efectuat azi o vizită în municipiul Satu Mare

Dr.-Pande-Lazarevskiambasador
Închegarea unor relaţii economice între investitorii din judeţul Satu Mare, pe de o parte şi oameni de afaceri din Macedonia, pe de altă parte, respectiv dezvoltarea unor proiecte vizând paleta socio-culturală bilaterală a fost scopul vizitei de azi, 16 mai, la Satu Mare al ambasadorului Republicii Macedonia la Bucureşti, dr. Pande Lazarevski.

Excelenţa Sa a efectuat o vizită la Instituţia Prefectului, unde oaspetele a fost primit de reprezentantul Guvernului în judeţul Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, de subprefectul Cristian Sasu, viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca şi de directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Satu Mare, Daniela Culic.

În luarea de cuvânt, ambasadorul Macedoniei a făcut o scurtă prezentare a ţării sale, atât din punct de vedere geografic şi istoric cât şi din punct de vedere economic. Însă, oaspetele a subliniat faptul că „din păcate, între cele două ţări, România şi Macedonia, există prea puţine relaţii economice. Sunt puţini investitori români care aleg să-şi dezvolte afacerile în Macedonia, şi invers. Aceste relaţii trebuie dezvoltate motiv pentru care în continuare voi avea întîlniri atât cu conducerea Camerei de Comerţ cât şi cu oameni de afaceri din judeţul dumneavoastră”, a declarat ambasadorul Macedoniei. Excelenţa Sa a subliniat faptul că Macedonia dispune de o rată scăzută a impozitelor iar nivelul TVA în ţara sa este de 18%.
Dr. Radu Roca a vorbit despre oportunităţile pe care le poate crea parcul industrial Satu Mare. „La nivelul municipiului Satu Mare avem un parc industrial pe o suprafaţă de 70 de ha, creată cu scopul de a atrage investitori străini”, a declarat Roca.

După vizita efectuată la Prefectură, Excelenţa Sa a avut întâlniri cu conducerea Camerei de Comerţ dar şi cu oameni de afaceri din judeţul nostru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.