“Ziua Medicilor Veterinari”, marcată la Satu Mare

veterinari

Viceprimarul municipiului Satu Mare şi preşedintele Asociaţiei Medicilor Veterinari, dr. Radu Roca a deschis azi, 15 mai, evenimentele organizate cu ocazia “Zilei Medicilor Veterinari”. Simpozionul dedicat acestei zile a avut loc la Restaurantul “Romantic” din Satu Mare.

La deschiderea manifestării ştiinţifice, au participat şi prefectul dr. Eugeniu Avram, Victor Rogneanu – preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari, dr. Corneliu Ceica – director al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, medici şi personal auxiliar, colaboratori ai acestora.

Cu acest prilej s-a organizat un simpozion având ca temă “Supravegherea sanitară veterinară a efectivelor de animale prin examene de laborator”.
Lucrările simpozionului au fost mediate de dr. Radu Roca în calitate de preşedinte al Asociatiei Medicilor Veterinari şi viceprimar care în deschidere a declarat că “profesia de medic veterinar se dovedeşte a fi trainică şi cu siguranţă va exista şi în viitor într-o continuă dezvoltare. Atuul nostru principal a fost întotdeauna unitatea şi solidaritatea profesiei. E necesar să facem să renască spiritul de corp medical veterinar şi să fim încrezători în priceperea şi capacitatea noastră de a ne adapta condiţiilor şi cerinţelor actuale. Închei acest mesaj adresându-vă felicitări pentru sârguinţa pe care o depuneţi în realizarea meseriei dumneavoastră, succes în activitate, multă putere de muncă şi voie bună. La mulţi ani!”.

În 1994, data de 15 mai a fost aleasă pentru a sărbători anual “Ziua Medicilor Veterinari”. Ziua este aleasă pentru a marca momentul 15 mai 1861, dată la care domnitorul Ioan Cuza a înfiinţat, prin decret “Şcoala de Medicină Veterinară” care a început să funcţioneze atunci în cadrul “Şcolii de Medicină şi Farmacie”, condusă de Carol Davila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.