Peste 8.700 pachete de țigări de contrabandă, ascunse într-o maşină

tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au descoperit în trafic, o maşină care transporta 8.745 pachete de țigări de proveniență ucraineană, ascunse într-un locaș special amenajat, în spatele cabinei. Șoferul este cercetat pentru contrabandă, iar țigările și mașina i-au fost ridicate în vederea confiscării.

Azi dimineaţă (15 mai), polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 08.00, oamenii legii au oprit pentru control pe o stradă din municipiul Satu Mare, o autoutilitară marca Peugeot Boxer, condusă de Andras P., în vârstă de 46 de ani, din localitatea Lazuri, județul Satu Mare. Existând suspiciuni că transportă ţigări, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra maşinii. Drept urmare, s-a constatat că autovehiculul are amenajat, în compartimentul marfă, un locaş special, unde au fost descoperite într-un perete dublu, în spatele cabinei, 8.745 pachete de țigări marca „Jin Ling”, de proveniență ucraineană, în valoare de 39.544 lei.

Șoferul a declarat că a închiriat mașina de la o persoană, pentru a o folosi la transportul legumelor și al fructelor şi că nu știa despre existența locașului ori prezența țigărilor în mașină. Întreaga cantitate de ţigări, precum și mașina au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.