“Europa la ea acasă. Poeţi reprezentativi ai UE”

carei1carei2carei3
Azi, 9 mai în Parcul Dendrologic din municipiul Carei a avut loc inaugurarea plăcuțelor care vor denumi simbolic alei din parc după cei mai mari poeți din țările membre ale Uniunii Europene. Proiectul numit “Europa la ea acasă. Poeți reprezentativi ai UE” iniţiat de Direcția de Cultură Carei, are menirea să ofere posibilitatea cunoașterii valorilor europene.

Fiecare plăcuță conține pe lângă portretul poetului și steagul țării, o strofă dintr-o poezie reprezentativă în limba în care a fost scrisă, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot culege informații despre poet cu un smartphone. Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul UE. În acest proiect au fost implicaţi: Lorand Poosz, Adrian Ștefănuți, Dragoș Georgescu, Fejszés László, Linda Sălăgean, Bogdan Georgescu și designer-ul plăcuțelor, Jakab Imre.

Realizatorii proiectului aduc mulțumiri speciale ambasadelor: Finlandei, Slovaciei, Sloveniei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Croației, Cehiei, Italiei, Bulgariei, Portugaliei, Belgiei, Olandei și Marii Britanii pentru sprijinul acordat și pentru interesul deosebit manifestat pentru acest proiect. Reprezentanți ai unor ambasade și-au manifestat intenția de a vizita municipiul Carei în urma acestui proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.