Discuții despre Europa la Casa Șwab

ziue-europei
Casa Schwab de pe Bulevardul Vasile Lucaciu a găzduit azi, 9 mai o serie de evenimente dedicate “Zilei Europei”. Workshop-ul în cadrul căruia s-au luat în discuţie cele mai importante probleme cu care se confruntă bătrânul continent, a început la ora 09.00.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul ambasadorul Austriei în România, Michael Schwarzinger, preşedintele Institutului Regiunilor din Europa (IRE), Franz Schausberger, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu respectiv primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica.

Oficialităţile prezente la workshop au prezentat câteva dintre concluziile lucrărilor în cadrul unei conferinţe de presă organizate în aceeaşi locaţie. În luarea de cuvânt Franz Schausberger a subliniat importanţa atragerii fondurilor europene pentru dezvoltare şi creşterea ratei atragerii acestor finanţări în perioada 2014-2020. “Ca o scurtă concluzie pot să vă spun că este nevoie de oameni calificaţi în ceea ce priveşte implementarea acestor proiecte. Însă, toate aceste proiecte trebuie susţinute atât la nivel local cât şi la nivel regional, pentru a se obţine rezulate cât mai bune”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.