Workshop-uri dedicate “Zilei Europei”

Workshop
Institutul Regiunilor din Europa (IRE) cu sprijinul Primăriei municipiului Satu Mare organizează joi, 9 mai “Ziua Europei”. Această zi marchează Declaraţia Schuman din 1950 și începutul integrării europene.

Manifestările vor începe cu organizarea unui workshop între orele 09.00-12.00 la Schwaben Haus de pe Bulevardul Vasile Lucaciu, nr. 9. Discuţiile care se vor purta cu primarii din judeţ şi oficialităţile prezente la eveniment vor fi axate pe modul de accesare a fondurilor europene și implementarea cu succes a proiectelor UE.

În după-amiaza aceleiaşi zile, în intervalul orar 15.00-17.00, va avea loc un eveniment intitulat “Café d ‘Europe Regionale” ce se va desfăşura în sala pictată a Centrului Multicultural “Poesis”. Scopul principal al acestui workshop este de a discuta problemele europene, împreună cu studenții și cetățenii interesați într-o atmosferă relaxantă de cafenea.

Moderat de un profesionist, evenimentul va începe cu luări de cuvânt ale preşedintelui IRE, Franz Schausberger, primarului municipiului Satu Mare. dr. Dorel Coica, ambasadorului Austriei în România, Michael Schwarzinger, comisarului adjunct pentru comerţ al Camerei de Comerţ a Austriei la Bucureşti, Arnulf Gressel şi europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu. Ulterior, va avea loc o discuție deschisă cu publicul.

Un Comentariu la "Workshop-uri dedicate “Zilei Europei”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.