„Târgul locurilor de muncă” pentru absolvenţi va avea loc sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor

isj

Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare va găzdui sâmbătă, 11 mai „Târgul locurilor de muncă”, eveniment destinat absolvenţilor dar şi viitorilor absolvenţi din învăţământ tehnic şi profesional. Acţiunea se înscrie în cadrul campaniei de orientare vocaţională a elevilor „Îmi construiesc viitorul!” ce în acest an a ajuns la cea de-a VI-a ediţie.

Detalii cu privire la campania din acest an au fost oferite în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 8 mai de către inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Roman, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), Sânziana Cristea şi purtătorul de cuvânt al IŞJ, Mariana Brumboiu.

Potrivit celor declarate de Mariana Roman „Târgul locurilor de muncă” va începe de la ora 09.00. Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a participa la această acţiune 15 agenţi economici care şi-au manifestat interesul de a încheia precontracte cu viitorii absolvenţi sau contracte cu cei care şi-au finalizat studiile în cadrul unei şcoli tehnice sau profesionale din judeţ.

Campania în cadrul căreia va avea loc târgul de sâmbătă a fost lansată azi, imediat după conferinţa de presă în prezenţa subprefectului Cristian Sasu, al viceprimarului municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca, al directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare, Marcel Maruşca şi ai consilierilor şcolar din cadrul unităţilor de învăţământ din judeţ. Campania se adresează elevilor din clasele V-XII şi are ca scop informarea elevilor cu privire la oportunităţile şcolare şi profesionale. Acţiunile din cadrul campaniei se vor finaliza pe data de 31 mai.

În luările de cuvânt oficialităţile au subliniat importanţa acestei campanii pentru elevi dar şi pentru părinţii acestora. În decursul acestei luni elevii vor participa la o serie de întâlniri şi workshop-uri în vederea sondării opţiunilor şcolare şi profesionale ai acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.