“Neînţelegerea” la Teatrul de Nord Satu Mare

Teatru1
Sătmărenii sunt invitaţi în număr cât mai mare sâmbătă, 11 mai, să vizioneze piesa de teatru „Neînţelegerea”, creaţia lui Albert Camus. Spectacolul va avea loc în Sala mare a Teatrului de Nord cu începere de la ora 21.00. Preţul unui bilet este de 12 lei.

“Acum 60 de ani, un mare scriitor francez (care ar fi împlinit acum 100 de ani) a scris una dintre cele mai triste, ciudate şi năucitoare piese de teatru. Scriitorul s-a numit Albert Camus iar numele piesei este “Neînţelegerea”. Povestea se apropie foarte mult de ceea ce astăzi apare inscripţionat tot mai des pe ecranele televizoarelor înaintea unor filme, când ni se anunţă că vom vedea un “thriller”. Sigur este că a fost inspirată după o istorie reală petrecută la începutul secolului trecut în Bohemia cea umedă şi întunecoasă (o provincie cehă foarte apropiată de Germania) într-un orăşel pictat parcă de Hieronymus Bosch. Dacă nu m-aş feri de comparaţii nepotrivite aş spune că tema acestui text, prin întrebările existenţiale pe care le propune, prin căutarea disperată a divinităţii şi rostului omului pe lume, se apropie de marile tragedii umane descrise de Shakespeare în “Hamlet” sau de Goethe în “Faust”.

Împreună cu o echipă de actori foarte înzestraţi – Dorina Nemeş, Adriana Vaida, Raluca Mara, Ciprian Vultur şi Stelian Roşian – într-un decor de castel gotic imaginat de Klara Labancz şi pe acordurile melodiei “Avant de mourir” a lui Georges Boulanger interpretată de maestrul Rudolf Fatyol – vă invităm să participaţi la această aventură artistică pe care noi, realizatorii ei, o iubim foarte mult şi o considerăm deosebit de importantă pentru peisajul teatral actual”, scrie despre această piesă regizorul Cristian Ioan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.