Două sătmărence nominalizate la Gala premiilor „UNITER” 2013

Olga-Diana-Torok1Silvia-TorokPoza-din-spectacol3
Se pare că Satu Mare nu duce lipsă de talente care continuă să înscrie numele municipiului şi implicit a judeţului nostru pe paleta naţională a performanţelor. De această dată este vorba despre două actriţe, două surori, Olga Diana şi Silvia Török, nominalizate la Gala „UNITER” (Uniunea Teatrală din România). Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc pe data de 13 mai, la Iaşi.

Surorile au fost nominalizate pentru două roluri jucate în cadrul aceleiaşi piese „Fetiţa din bolul peştelui auriu”. Olga Diana a fost nominalizată la secţiunea „Cea mai bună actriţă într-un rol secundar” iar Silvia Török, la secţiunea „Debut”. Olga Diana şi Silvia sunt originare din Satu Mare, oraşul în care au absolvit Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”.

“Amândouă am terminat Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”. Eu am absolvit în 2011 Facultatea de Teatru şi Televiziune la Cluj, la clasa prof. conf. Miklos Bacs, asistenţi Irina Wintze şi Camelia Curuţiu. În prezent sunt angajată a Teatrului German de Stat Timişoara”, ne-a declarat Silvia Török.

În ceea ce o priveşte pe Olga Diana Török, aceasta a absolvit aceeaşi şcoală şi anume Liceul Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare, după care a urmat Facultatea de Muzică, Secţia actorie în limba germană în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. În prezent actriţa este angajată la Teatrul German de Stat din oraşul de pe Bega.

“Rolul “Sylviei” din spectacolul “Fetiţa din bolul peştelui auriu” regizat de Radu Afrim a reuşit să atragă atenţia juriului UNITER şi să mă nominalizeze la categoria “Cea mai bună actriţă în rol secundar”. Totodată, rolul lui “Iris”, în care joacă Silvia, a fost nominalizat la secţiunea “Debut”. Nominalizarea e importantă în acest moment al carierei mele, acum când experimentez diverse roluri. Această nominalizare îmi dă curajul să continui şi mă face totodată şi responsabilă pentru alegerile mele. De asemenea, nominalizarea marchează un început de drum. Mă face să realizez cât de mult am de muncit dar şi iubirea pe care o port acestei meserii”, a declarat Olga Diana Török.

Referitor la multiculturalitatea oraşului lor natal cele două surori spun că „Satu Mare e un oraş cu trei minorităţi: română, maghiară şi germană/şvăbească, din care am făcut parte mai mult sau mai puţin. Astfel că, am reuşit să ne însuşim toate trei limbile, iar datorită Liceului Teoretic German care ne-a dat posibilitatea să călătorim în mai multe ţări în perioada şcolii generale cât şi a liceului, orizontul cunoaşterii ni s-a deschis. Trupa de teatru a liceului coordonată de profesoara Karin Ruppelt a însemnat nu neapărat luarea deciziei de a fi actriţe ci mai degrabă descoperirea unui hobby ce mai apoi s-a transformat în meserie. Credem că la baza fiecărui actor stă această sete de cunoaştere, pe care noi am avut şansa de a o descoperi de mici. Fiecare copil sătmărean este norocos să crească înconjurat de trei limbi şi de trei culturi diferite”.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Silvia şi Olga Diana Török spun că aşteaptă noi roluri, oriunde în lume.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.