„Ziua veteranilor de război”, la cea de-a XVI-a ediţie

ziua-veteranilor3ziua-veteranilorziua-veteranilor2
Sala de conferinţe a Muzeului Judeţean Satu Mare a găzduit azi, 29 aprilie „Ziua veteranilor de război”, eveniment care în acest an a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie.

La acest eveniment au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, veterani de război, văduve de veterani de război respectiv, copii dar şi elevi de la Colegiul Naţional „Doamna Stanca”.

În debutul evenimentului copiii de la Grădiniţa „Guliver” din Satu Mare au intonat Imnul de Stat al României după care a urmat o prezentare power-point susţinută de către Carina Zaha şi Sergiu Pop, elevi ai Colegiului Naţional „Doamna Stanca”. Apoi, prefectul Gheorghe Avram, respectiv preşedintele CJ, Adrian Ştef au vorbit despre semnificaţia „Zilei veteranilor de război” şi importanţa cinstirii eroilor neamului care au căzut pe teatrele de bătălie.

Potrivit datelor statistice în judeţul Satu Mare mai trăiesc doar un număr de 109 veterani de război, nouă văduve de război şi 567 văduve de veterani de război.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.