Elevii vor da examene din clasa a doua

elevi-satu-mare
Simularea pentru examenul de Bacalaureat va fi realizată cu subiecte unice la nivel naţional, iar evaluările vor începe chiar de la clasa a doua, din doi în doi ani. Toate aceste noutăţi intră în vigoare începând de la toamnă, ca să nu se mai ajungă la rezultatele dezastroase din ultimii ani.

„Opţiunea pe care eu o voi propune începând de anul şcolar următor este ca simulările să se facă exact în aceleaşi condiţii în care au loc şi examenele naţionale. Consiliul Naţional de Evaluare să gestioneze aceste simulări, astfel încât să avem o situaţie exactă”, a declarat ministrul educaţiei, Remus Pricopie, la emisiunea „După 20 de ani”, de la PRO TV. Decizia a fost luată în urma rezultatelor dezastruoase de la ultimele examene naţionale, cât şi de la primele simulări de anul acesta.

Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

De asemenea, ministrul educaţiei a mai anunţat că tot din toamnă va introduce evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, întocmai cum este prevăzut în Legea Educaţiei din 2011. „Atunci când vii la evaluarea de la clasa a VIII-a, copilul a trecut deja prin trei filtre de evaluare. Eu cred că aceste evaluări nu trebuie să fie luate în calcul la notă. Subiectele vor fi subiecte standard, aşa cum se dau peste tot în lume”, a spus Pricopie.

citeste restul stirii aici

2 Comentarii la "Elevii vor da examene din clasa a doua"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.