Captură impresionantă de ţigări la Negreşti Oaş

tigari
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informare şi Protecţie Internă (D.I.P.I), au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au confiscat aproape 81.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană şi au reţinut două mijloace de transport.

Totodată, au fost depistaţi doi cetăţeni români din Cămârzana implicaţi în activitatea de contrabandă, pe numele cărora instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pe 29 de zile.

În data de 23 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negresti Oas, judeţul Satu Mare, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Departamentului de Informare şi Protecţie Internă (D.I.P.I) au declanşat în zona localităţii Cămârzana o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Astfel, în noaptea de 23 spre 24 aprilie, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 1.600 metri de linia de frontieră, două autoturisme care se deplasau cu viteză de la frontiera de stat spre interior.

Frontieriştii au procedat la interceptarea maşinilor, însă la vederea echipajului poliţiei de frontieră şoferii au abandonat autoturismele şi profitând de întuneric au încercat să fugă.

Din cercetările făcute la faţa locului, s-a constatat faptul că în cele două maşini, o autoutilitară Mercedes Sprinter, înmatriculată în Franţa şi un Opel Frontera cu numere de Anglia, se află o însemnată cantitate de ţigări.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 80.996 pachete ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 352.000 lei.

În continuarea cercetărilor, au fost identificate cele două persoane implicate în activitatea de contrabandă, Nicolae M., 41 de ani, şi Traian F., 34 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Satu Mare, cărora le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăriri penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător. Procurorul de caz a emis pe numele celor doi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de 25 aprilie 2013, au fost prezentaţi instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe 29 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.