Peşti cu probleme, descoperiţi de Protecţia Consumatorului

Nerespectarea temperaturii de depozitare dar şi lipsa informaţiilor referitoare la data durabilităţii minimale sunt doar două dintre neregulile găsite de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, în urma controalelor efectuate cu privire la comercializarea peştelui, a preparatelor din peşte şi a conservelor.

În urma acţiunilor de verificare au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 34.000 lei şi trei avertismente. Totodată au fost oprite temporar de la comercializare 34 kg de peşte în valoare de 561 lei.

Controalele efectuate în perioada 15-19 aprilie au scos la iveală o serie de nereguli. Dintre deficienţele constatate amintim: nerespectarea temperaturii de depozitare indicată de producător de (–18) grade Celsius la produsele congelate (file cod, păstrăvi, file pangracius), la comercializare fiind indicată temperatura de (– 24) grade Celsius; nerespectarea prevederilor referitoare la informarea consumatorilor privind etichetarea alimentelor; lipsa informaţiilor cu privire la data durabilităţii minimale dar şi nereguli în ceea ce priveşte afişarea preţurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.