„Pedalez pentru bibliotecă”

PISTA-BICICLETE
Eveniment unic în țară, „Pedalez pentru bibliotecă” este o campanie de promovare și susținere a bibliotecii, a lecturii și a serviciilor oferite de biblioteca publică apelând la o modalitate ecologică de transport, bicicleta. Totodată, organizatorii acestui eveniment inedit și-au propus să inițieze și o campanie de colectare de carte pentru comunitățile de români din străinătate.
Campania se va derula marți, 23 aprilie, de „Ziua Națională a Bibliotecarului”, cu începere de la ora 11.30, de pe platoul din fața Palatului Administrativ. Fluierul de start va fi dat la ora 12.00, iar participanții vor pedala pe traseul Palatul Administrativ – Grădina Romei – Biblioteca Județeană, sub atenta supraveghere a Poliției rutiere.”

„Ideea de a pedala pentru bibliotecă s-a născut în urmă cu mai multă vreme. O fericită conjunctură de situații i-a oferit domnului Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, prilejul de a întregi această activitate cu o campanie de colectare de cărți pentru comunități de români aflate în afara granițelor țării. Știm cu toții, bibliotecari și decidenți, faptul că biblioteca unește oameni și ne dorim să implicăm cât mai mulți membri ai comunității în aceste campanii”, a declarat Raluca Istrate, bibliotecar-formator, inițiatoarea proiectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.