Farmaciile luate la control de către inspectorii OPC Satu Mare

farmacie

În perioada 21 martie-12 aprilie inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au controlat respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte comercializarea produselor farmaceutice/parafarmaceutice, suplimentelor alimentare, produselor cosmetice şi a dispozitivelor medicale. În urma verificărilor efectuate inspectorii au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 1.370,8 lei.

Astfel, patru operatori economici din Bucureşti, Mureş, Bihor şi Argeş cu puncte de lucru în Satu Mare, aveau expuse la comercializare diferite suplimente alimentare, produse farmaceutice şi cosmetice fără a avea preţurile menţionate pe ambalajele acestor produse sau fără a avea afişate preţurile printr-o altă modalitate. Alţi doi operatori economici nu aveau instrucţiunile de utilizare traduse în limba română la dispozitive medicale (glucometre marca Panasonic, stetoscoape Duplex Riester Littmann). Doi operatori economici din Braşov cu punct de lucru în Satu Mare nu aveau certificate de garanţie la tensiometre sau acestea nu erau completate cu denumirea unităţii service. De asemenea, la alte două farmacii din Satu Mare cântărirea preparatelor farmaceutice se făcea cu aparate de măsurare neverificate metrologic.

Pentru deficienţele constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de 5.000 lei fiind dispuse măsuri pentru respectarea reglementărilor legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.