Conferinţă internaţională pe teme de mediu la „Casa verde” din Grădina Romei

casa-verde-apm
Complexul de educație ecologică „Casa verde” din Grădina Romei va fi gazda unei conferințe internaționale pe tema experienței județului Satu Mare în accesarea de fonduri europene pentru proiectele de mediu. Evenimentul este organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare.

Scopul conferinței va fi schimbul de experiență între partea română și reprezentanții Ungariei, Republicii Moldova, Ucrainei și Slovaciei privind cooperarea transfrontalieră în implementarea proiectelor de mediu precum și identificarea de noi colaborări pentru viitoarele proiecte care se vor depune spre finanțare. Ca și rezultate deosebite realizate prin implementarea proiectelor de mediu, la nivelul județului Satu Mare vor fi prezentate: proiectul „Complex de educaţie ecologică şi de monitorizare a calităţii aerului în context transfrontalier”, finanțat prin Programul Phare CBC România – Ucraina 2004-2006, proiectul HURO 1001/105/1.1.3 GREENSOMESRIVER, „Crearea condițiilor pentru realizarea alternativei ecologice de transport navigabil pe râul Someş” finanţat prin Programul de cooperare transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013 și proiectul „Planificarea participativă a managementului ariilor naturale protejate de pe cursul inferior al râului Tur” finanțat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2013.

Invitați la această conferință sunt: Instituția Prefectului, Primăria şi Consiliul Județean (CJ) Satu Mare, Asociația KIUT- Zahony Ungaria, reprezentanți ai ICDT (Centrul Internațional pentru Tranziție Democratică) din Ungaria, reprezențați ai unor autorități publice din Ucraina, Republica Moldova și Slovacia.

În finalul conferinței va fi prezentat laboratorul din cadrul complexului dotat din fonduri europene cu aparatură performantă de monitorizare a calității aerului, urmând apoi ca toți participanții să viziteze un obiectiv realizat din fonduri europene și anume Fabrica de ciocolată de la Odoreu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.