Luna Pădurii la Beltiug

Plantari2
„Luna Pădurii” este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, și reprezentă o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor.

În acest context la nivelul județului Satu Mare s-au demarat mai multe acțiuni de plantare de puieți: 240 puieți în curțile instituțiilor de învățământ înscrise la concursul „Oază verde pentru educație”, 1.150 puieți în zona Tarna Mare pe amplasamentul viitoarei tabere ecologice care se va realiza din fonduri europene, iar în cursul zilei de azi, 16 aprilie, s-au plantat 600 de puieți de tei de-a lungul drumului de la Beltiug spre Băile Beltiug, acțiune de plantare care se înscrie campaniei de împădurire din comunele implicate în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”.

Totodată în cadrul acestei campanii inițiate de Consiliul Județean (CJ) Satu Mare în colaborare cu APM Satu Mare, Direcția Silvică Satu Mare, în data de 18 aprilie, se vor planta puieți forestieri pe teritoriul comunei Doba, în apropierea depozitului ecologic de deșeuri, cu participarea angajaților de la APM Satu Mare, Primăria Doba, Depozitul ecologic de la Doba și a voluntarilor din comună, a elevilor de la Colegiul Tehnic „Elisa Zamfirescu”, Școala Gimnazială „Dr. Vasile Lucaciu” și Școala Gimnazială nr. 10 din Satu Mare. Deplasarea spre locul de plantare va avea loc la ora 09.00, din fața Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.