CNA opreşte spotul de promovare al tigăii Dry Cooker

dry-cooker

Spotul Dry Cooker ia o pauză de la TV. Consiliul Național al Audiovizualului a decis interzicerea reclamei cu Adriana Bahmuțeanu, până la intrarea în legalitate, pentru greșeli de exprimare ale celor care apar în reclamă, dar și pentru că nu a fost respectat dreptul al informare.

Mai exact, pe lângă greșelile gramaticale ale actorilor din spot, CNA a reclamat faptul că Adriana Bahmuțeanu face mai multe afirmații, pentru a promova tigaia, care nu pot fi dovedite: “simt că am mai multă energie”, “parcă aş dărâma munţii cu tigaia Dry Cooker”.

“Dry Cooker nu e o tigaie, e sănătatea copiilor mei”, a mai spus Bahmuțeanu.

Spotul a fost analizat ca urmare a unei sesizări venite din partea unui telespectator care a remarcat greșeli în exprimarea unor doamne care vorbesc despre beneficiile produsului.

Este vorba de exprimări precum „O prietenă de-a mea și-a cumpărat o tigaie, care a venit la mine foarte plină, că-i mai bună a ei și că a luat-o mai ieftin” sau „Orice mâncare care o făceam cu ulei, se spoiește totul,pereți, aragaz, tot” (corect este „pe care”).

„După ce că e așa de stupidă și de înșelătoare mai fac și greșeli de gramatică”, a remarcat Christian Mititelu, membru CNA.

Narcisa Iorga a precizat că nu va susține nicio propunere legată de acest spot. „Vă spun că eu voi vota împotriva oricărei propuneri pentru interzicerea acestui spot. Am rezolvat toate problemele din audiovizual și ne-a mai rămas tigaia? Cred că sunt probleme foarte grave legate de nerespectarea unor probleme în audiovizual”, a declarat Narcisa Iorga.

sursa: paginademedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.