International Dog Show Satu Mare, concluzii finale

primarie-cacib2013
Peste 4.200 de sătmăreni au participat week-end-ul trecut la show-ul chinologic desfăşurat în parcarea Pieţei Rex din Micro 17. Despre ediţia din acest an al International Dog Show Satu Mare au vorbit în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 15 aprilie, în sala de şedinţe a Consiliului Local, primarul Sătmarului, dr. Dorel Coica, viceprimarul, dr. Radu Roca şi preşedintele Societăţii Chinologice Române, filiala Satu Mare, dr. Molnar Zsolt.

Cu privire la planurile de viitor, Molnar Zsolt ne-a dezvăluit că „visul nostru este de a organiza o expoziţie-concurs central europeană. Aşa ceva la noi în ţară nu au organizat decât Aradul şi Timişoara. Noi am avut şansa organizării unui asemenea eveniment în urmă cu zece ani însă ne-a luat-o Cehia în faţă”.

Despre aspectele mai dificile în ceea ce priveşte organizarea ediţiei cu numărul 36 al show-ului chinologic a vorbit dr. Radu Roca. „Iniţial a fost vorba că ediţia din acest an se va organiza la Stadionul „Someşul” însă, marţi dimineaţa m-a sunat dr. Molnar Zsolt spunându-mi că terenul e imbibat cu apă şi acolo nu se mai poate organiza expoziţia. Astfel că, trebuia să căută o altă locaţie. După analizarea mai multor soluţii posibile ne-am oprit asupra parcării Pieţei Rex”.

În luarea de cuvânt dr. Molnar Zsolt a declarat că toţi participanţii au fost încântaţi de locaţia în care s-a desfăşurat competiţia din acest an. „După părerea mea competiţia din acest an a fost una civilizată. Din străinătate au venit 500-600 de proprietari de câini. A fost cel mai important show cu cea mai numeroasă participare. Ştafeta a fost destul de ridicată mai ales că Expoziţia Open a avut loc în acest an la Satu Mare ca urmare a modului de organizare şi a numărului de participanţi din anii anteriori”. Cu toate acestea Molnar Zsolt consideră că pentru ediţiile viitoare ar trebui găsită o locaţie mai mare în vederea organizării unor expoziţii mai de amploare.

Primarul Dorel Coica s-a arătat mulţumit de ediţia din acest an al show-ului canin spunând că „prezenţa a atâtor persoane în Satu Mare este un lucru benefic pentru noi şi din punct de vedere economic. Încurajăm în continuare organizarea unor asemenea evenimente deoarece suntem apreciaţi atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.