În luna martie inspectorii OPC Satu Mare au aplicat amenzi în valoare de 357.700 lei

opc-satu-mare
În cursul lunii martie inspectorii Comisariatului Judeţean prentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au aplicat un număr de 75 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 357.700 lei.

De asemenea, luna trecută au fost înregistrate 36 de reclamaţii privind lipsa conformităţii produselor şi serviciilor oferite de operatorii economici sau alte încălcări ale drepturilor şi intereselor consumatorilor din care: 20 au fost întemeiate, două neîntemeiate, şase redirecţionate la alte comisariate judeţene sau la alte instituţii abilitate iar restul de opt reclamaţii sunt în curs de soluţionare. Cele mai multe plângeri au fost înregistrate cu privire la produsele electronice şi electrocasnice respectiv la serviciile de reparaţii ale acestor aparate (11 contestaţii).

Totodată, în perioada 1-5 aprilie au fost verificaţi 13 operatori economici din judeţ cu activităţi în domeniul serviciilor de vulcanizare, toţi fiind depistaţi cu abateri. Printre deficienţele constatate de inspectorii CJPC amintim: lipsa informării prin afişare asupra perioadei de garanţie acordată pentru serviciile prezentate; lipsa asumării unei perioade de garanţie pentru serviciile de vulcanizare efectuate printr-un document scris dar şi lipsa condiţiilor igienice specifice desfăşurării activităţii. În aceste condiţii s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment în cazul a doi operatori economici şi amenzi în valoare de 55.000 lei, în cazul a 11 firme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.