Elevii din judeţ au obţinut 25 de premii şi menţiuni la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare

isj-satu-mare
La fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare desfăşurate în cursul săptămânii trecte, elevii sătmăreni au obţinut un număr de şase premii I, patru premii II, trei premii III dar şi 12 menţiuni. Pe lângă premiile acordate de Ministerul Educaţiei, 19 elevi au fost distinşi de societăţi ştiinţifice şi asociaţiile profesionale partenere ministerului de resort cu medalii, premii şi menţiuni speciale.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 12 aprilie, în Sala multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare. La întâlnirea cu presa au participat inspectorul şcolar general Mariana Roman, inspectorul adjunct, Claudiu Mondici respectiv purtătorul de cuvânt al instituţiei gazdă, Mariana Brumboiu.

Mihai Marcian David de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” din Satu Mare a obţinut Medalia de Aur la Olimpiada Naţională de Fizică (ONF). De asemenea eleva Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga” din Satu Mare a fost distinsă cu Medalia de Bronz la matematică iar Julia Suzana Dancu de la Colegiul Naţional „Kolcsey Ferenc” a obţinut Menţiune de Onoare la fizică. Alţi 16 elevi sătmăreni au fost răsplătiţi cu premii şi menţiuni speciale.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Mariana Roman a trecut în revistă şi principalele activităţi desfăşurate în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun” care s-a derulat la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ din judeţ. În perioada următoare vor fi selectate şi promovate cele mai reuşite activităţile desfăşurate de dascăli şi elevi. Rezultatele selecţiei vor fi comunicate în data de 25 mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.