Doi profesori sătmăreni, printre cei mai buni zece dascăli din ţară

profesori

Profesoara de matematică Franczia Katalin din Satu Mare și profesorul de educație fizică Ioan Mărneanu din Carei au fost distinşi cu Premiul “Mentor pentru Excelență în Educație”. Gala de decernare a premiilor a ajuns în acest an la cea de-a III-a ediţie.

Miercuri, 10 aprilie la Cluj-Napoca, MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat Premiile „Mentor pentru Excelență în Educație” unui număr de zece dascăli care au ghidat destinul elevilor lor, cu rezultate excepționale.
Premiile “Mentor pentru Excelență în Educație” oferă recunoașterea publică a muncii unor oameni de excepție, dar și o recompensă materială pentru efortul acestora și rezultatele înregistrate. Fiecare dintre cei zece dascăli a primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special – Trofeul Mentor – realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.
Pentru ediția din 2012 a acestui program au fost primite 171 de dosare de nominalizări pentru 109 de profesori sau antrenori, unii dintre aceștia fiind propuși de mai multe ori. Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate a avut o misiune dificilă, de a alege candidaturile cele mai valoroase dintre nominalizările unor oameni deosebiți, care au descoperit şi lansat tinere talente, aducând o contribuţie esenţială în construirea carierelor și în evoluţia profesională a acestora.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost Horia Roman Patapievici,scriitor, filosof, eseist, care a subliniat importanța relației mentor-discipol.

 

Un Comentariu la "Doi profesori sătmăreni, printre cei mai buni zece dascăli din ţară"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.