Senatorul Valer Marian cere demisia conducerii Direcției de Impozite și Taxe Locale

valer-marian

Senatorul Valer Marian a atenţionat azi 11 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ „să nu se facă niciun schimb cu pastorul Vasile Ţânţaş în ceea ce priveşte clădirea Hotelului Dacia. Acest hotel trebuie să revină de drep şi fără nicio cheltuială în administrarea municipiului Satu Mare”. Continuând, Valer Marian cere Primăriei dar şi CJ să-şi îndeplinească promisiunile şi obligaţiile faţă de bisericile româneşti „care în ultimii 20 de ani au fost defavorizate în raport cu alte biserici creştine. Au trecut zece luni de la preluarea administraţiei şi ar fi cazul ca măcar obligaţiile minime să fie îndeplinite. Nu este o rugăminte, ci un ultim avertisment. De asemenea, solicit conducerii USL de la Primăria municipiului Satu Mare să shimbe echipa portocaliu-verzuie de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL). În urmă cu două săptămâni le-am oferit şi un argument pertinent cu privire la motivul creşterii taxelor şi impozitelor locale. Este vorba despre neîndeplinirea planului de colectare de către actuala conducere. Şi atunci nu înţeleg de ce mai sunt menţinuţi în funcţie”, a declarat senatorul Marian.

La aceeaşi conferinţă de presă parlamentarul sătmărean a revenit şi asupra unei solicitări adresate conducerii Primăriei Satu Mare, în cadrul Galei Laureaţilor cu privire la schimbarea din funcţie a directorului Teatrului de Nord, andrei Mihalache care, în opinia senatorului Valer Marian „de 13-14 de când este în funcţie nu s-a remarcat prin nimic. În acest sens am făcut şi o recomandare privind persoana lui Carol Erdos care este maghiar dar gândeşte româneşte”.

În cazul Hotelului „Dacia”, Valer Marian a solicitat instituţiilor abilitate ale statului să-şi facă cât mai rapid treaba susţinând că „în această afacere sunt implicaţi şi doi foşti primari şi anume, cei doi de dinaintea celui actual dintre care unul a sustras CF-ul în original de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. De asemenea, există indicii privind implicarea unui jurist lichidator şi al unei notăriţe care i-au ajutat pe fostul proprietar Szabo Ştefan şi pe actualul proprietar, pastorul miliardar Vasile Ţânţaş”. Cu privire la Hotelul „Sport” senatorul şi-a manifestat încrederea în instituţiile abilitate ale statului care fac cercetări în acel dosar că îşi vor face treaba aşa cum se cuvine.

Referitor la CEC Bank, parlamentarul sătmărean susţine că directorul filialei sătmărene „a fost citat şi audiat de DNA în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013 şi s-a stabilit un prejudiciu cifrat la aproximativ 1 milion de euro. Nu înţeleg motivele pentru care, conducerea centrală a CEC Bank întârzie să se constituie parte civilă în acest caz”.

„De asemenea, solicit Poliţiei municipiului Carei şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei să accelereze cercetările privind spitalul din oraş unde au fost constatate deturnări de fonduri şi angajări fictive de personal. Aştept în continuare demisia directorului DSV Satu Mare, dr. Corneliu Ceică care în opinia mea este principalul vinovat pentru cazul constatat la Drăguşeni unde au fost găsite 67 căpăţâni de cal”, a declarat parlamentarul Valer Marian.

În ceea ce îl priveşte pe fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, Marian spune că „acesta se laudă că din 1 mai va reveni al Satu Mare şi pe mulţi îi va răspopi. Eu îi propun săşi vadă de treabă deoarece încep să iasă la iveală multe dintre lucrurile pe care le-a făcut. În ultima săptăma au fost semnale grave şi la adresa şefilor de la Parchet şi Tribunalul Judeţean Satu Mare. Am înţeles că doamna prim-procuror Pop Marinela, căreia îi expiră mandatul, îşi ameninţă subordonaţii să nu se prezinte la concursul pe acest post deoarece ea mai doreşte un mandat. Îi solicit ca în decurs de o săptămână să facă publice stadiul soluţionării dosarelor privind contrabandiştii de ţigări, dosarele cu cămătari în care sunt implicaţi şi anumiţi notari şi dosarele cu cetăţenii agresaţi de poliţişti în Satu Mare şi Tăşnad.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă Valer Marian a cerut CJ să-i răspundă la solicitarea cu privire la demiterea directorului Muzeului Judeţean, Liviu Marta. În aceeaşi ordine de idei senatorul îi solicită prefectului judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram să facă controale la sânge la Clubul Sportiv Satu Mare (secţia de scrimă) dar şi la direcţia de Cultură „unde nu avem nevoie de momâi. E grav ceea ce s-a întâmpalt cu Biserica din Apa, Monumentul Ostaşului Român, Hotelul „Dacia” şi ar fi timpul ca Vulturescu să renunţe la funcţie. Din partea mea şi a USL nu mai are susţinere politică”.

7 Comentarii la "Senatorul Valer Marian cere demisia conducerii Direcției de Impozite și Taxe Locale"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.