Înfiinţarea zonei metropolitane, subiect fierbinte în rândul edililor din judeţ

zona-metropolitana

Pe lângă primarii din judeţ la şedinţa de azi, 11 aprilie, au participat prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram, preşedintele CJ, Adrian Ştef, vicepreşedintele, Mircea Govor, edilul-şef al municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul dr. Radu Roca dar şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” Satu Mare.

„Aud tot felul de discuţii pe marginea zonei metropolitane. Este important să găsim forme de organizare prin care să atragem mai mulţi bani. Judeţul Satu Mare, CJ nu se vor desfiinţa ca structuri. Cei care gândesc astfel, permiteţi-mi să vă spun deschis că … greşesc. Toate discuţiile cu privire la cine va fi mai important CJ sau zona metropolitană sunt vorbe fără esenţă. Sunt porcării. Nu vă supăraţi că vă spun asta. Zona metropolitană nu va fi o instituţie deasupra CJ. Asta vă garantez”, a declarat în luarea de cuvânt Adrian Ştef.

Prezent la şedinţa de azi, dr. Radu Roca a declarat că „nici Primăria Satu Mare nu doreşte şi nici CJ să fie şef. Este vorba despre o formă de organizare prin care vom putea atrage mai multe fonduri”.

În luarea de cuvânt Mircea Govor a subliniat faptul că nicio structură nu poate să vină să ia din prerogativele CJ. „Cei care ar dori să fie şefi, treaba lor. Eu nu mai discut această problemă”, a declarat Govor.

În continuare primarii au fost instruiţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia în caz de inundaţii şi secetă fiind îndemnaţi de prefectul Avram să se implice cât mai mult în problemele comunităţii care i-a ales.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.