S-a lansat proiectul de reabilitare a fostului cinematograf Popular

primarie-proiect-casamest

Miercuri, 10 aprilie o delegaţie din oraşul înfrăţit Nyiregyhaza a participat la Conferința de lansare a proiectului „Investiţia imobiliară în vederea dezvoltării întreprinderilor româno-maghiare – Acronym HURO-INVEST”, realizat de către Municipiul Satu Mare în calitate de partener de proiect în parteneriat cu Fundaţia PRIMOM cu rol de Lider de Proiect.

Delegaţia maghiară a fost formată din Jászai Menyhért-viceprimar, Czomba Csaba-Director Consiliu de Administrație, Hargitainé Tolnai Andrea-Director, Reményi Tamásné-Manager financiar, Zsukk István-Manager Incubator de afaceri, Darvas Ildikó-Manager de proiect.

Evenimentul a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului local în prezenţa primarului municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel a viceprimarului Marcela Papici, administratorului public Dan Băbuţ, a consilierilor locali Masculic Csaba şi Nits Janos a echipei de implementare a proiectului formată din: Andrea Koncz – Șef Birou pentru Proiecte cu Finanțare Internațională, Adriana Lenghel – manager de proiect, Mihaela Manoliu – Șef Birou Achiziții Publice, Mihaela Culcean – Manager financiar proiect, George Bud – Asistent ethnic.

La întâlnire a participat şi doamna Bekessy Elisabeta, director Agenţia de Protecţie a Mediului, în calitate de partener în proiect. Clădirea propusă spre reabilitare în baza proiectului face parte din Ansamblul urban „Strada Ștefan cel Mare” având codul SM-II-a-B-05246 şi datează din sec. XIX. (clădirea fostului cinematograf Popular).

Clădirea care a avut funcţiunea de „clădire culturală” găzduind o perioadă fostul cinematograf „Popular”, este cunoscută ca fiind clădirea „Casa Meșteșugarilor” construită în anul 1911 când un număr mare de asociații meșteșugărești au decis construirea unui sediu comun, pentru a avea o locație adecvată pentru asemenea manifestații.

Proiectul își propune refuncționalizarea clădirii și dotarea acesteia cu mobilier, sistem detecție incendiu, sistem antiefracție, sistem audio-video, sistem de supraveghere, echipamente IT.
După reabilitare, ”Casa Meşteşugarilor” îşi va recăpăta destinaţia iniţială, devenind un centru de afaceri, de perfecţionare, de expoziţii şi de promovare.

Conform planurilor subsol, parter şi etaj anexate pot fi identificate compartimentările existente şi spaţiile disponibile. Concepţia iniţială privind funcţionalitatea clădirii este ca la subsol şi parter să fie amanejate microateliere, săli de cursuri şi de promovare (activităţi de cercetare; inovare; noi modele şi prototipuri; promovarea celor mai bune tehnici disponibile în vederea prevenirii efectelor activităţilor economice asupra mediului; creşterea eficienţei energetice; producerea şi utilizarea energiei regenerabile).

Proiectul vine în sprijinul mediului de afaceri de pe ambele părţi ale graniţei creându-le posibilitatea de a se dezvolta într-un spațiu modern, nou creat, dotat cu infrastructură specifică mediului de afaceri și oferindu-le servicii de specialitate în vederea încheierii unor parteneriate viabile și crearea de noi locuri de muncă.

Un Comentariu la "S-a lansat proiectul de reabilitare a fostului cinematograf Popular"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.