Directorul Dan Maier susţine că nu are niciun amestec în afacerea cu maşinile aduse din UE

Dan-Maier
În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 10 aprilie de către directorul adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, Dan Maier, acesta a declarat că nu are niciun fel de amestec în afacerea cu maşinile aduse din ţările UE catalogând informaţiile apărute în mass-media sătmăreană ca fiind neadevărate şi care vin să păteze atât onoarea sa cât şi a instituţei în care lucrează.

În perioada 2007-2008, prin intermediul a cinci firme deţinute de interpuşi, doi sătmăreni au fraudat statul cu sute de mii de euro aducând sute de maşini din Germania în România, fără să plătească taxele şi impozitele aferente. Unul dintre aceste firme este şi SC Electrosam SRL cumpărată în 2007 de către Dănuţ Ardelean, una dintre persoanele cercetate în acest dosar. Acesta a cumpărat firma de la Nicoale Csorsz. Controalele la această firmă au fost demarate în vara lui 2007 de Serviciul de Investigare a Fraudelor Fiscale din cadrul DGFP Satu Mare. Potrivit celor declarate de Maier, firma respectivă a fost amendată cu 12 milioane lei. Însă, Nicolae Csorsz are o altă variantă asupra felului în care s-au întâmplat lucrurile.

Astfel, în perioada efectuării cercetărilor, Ardelean s-ar fi lăudat că şi-a rezolvat neplăcerile cu privire la amendă, cu directorul adjunct de la Finanţe, Dan Maier. Mai mult decât se artă că, pentru acea „rezolvare” ar fi plătit cu un Audi A4 negru importat din Germania pe firma Electrosam, maşină care ar fi ajuns la Dan Maier. Desigur, Maier neagă toate aceste acuzaţii spunând că trebuie să verifice sub toate aspectele această problemă „deoarece cu siguranţă se face o confuzie de nume. Nu ştiu cine este acel Maier”. Cu toate acestea recunoaşte că are un Audi adus din Germania însă nu prin intermediul firmei Electrosam.

„Am organizat această conferinţă de presă atipică, având în vedere unele informaţii vehiculate într-o anumită parte a presei pentru a-mi apăra onoarea şi poate şi a altora. Am considerat că trebuie să intervin şi am ales această cale. Eu consider că acest material care a fost publicat a avut scopul de a-mi prejudicia imaginea şi îi aduce prejudicii şi instiuţiei unde lucrez. La firma la care se face referire în articolul respectiv s-au făcut mai multe controale începând din 2007 din iniţiativa DGFP. Pe baza constatărilor s-au făcut sesizări penale, urmate de completări care au fost primite din Germania. Un anume Dănuţ Ardelean s-ar fi lăudat că problemele firmei au fost rezolvate cu o anumită persoană Maier care într-o anumită perioadă a fost şef al Corpului de control. Nu există nicio structură în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) cu un asemenea post. Din 2002 până în prezent eu mi-am desfăşurat activitatea în ceea ce priveşte administrarea veniturilor statului. Totodată, în materialul respectiv se arată că Ardelean a fost amendat şi a rezolvat problema cu Finanţele dând un autoturism pe care l-a importat pe numele SC Electrosam SRL. Am constatat că firma la care a fost administrator Ardelean a fost sancţionată în martie 2008 şi nu în 2007 când s-au făcut achiziţiile de autoturisme cu suma de 12 milioane lei, sumă care a fost achitată în data de 10.12.2008. Tot în materialul de presă la care facem referire se arată că acest Maier i-a cerut o chitanţă care să-i confere calitatea de cumpărător de bună credinţă. Eu nu ştiu cine este acel Maier. Consider că este o mare minciună şi o calomnie la adresa mea. Cel care a făcut acest lucru va trebui să plătească. Informaţiile cu privire la seriile de şasiu a autoturismelor respective precum şi alte informaţii care pot dovedi că acuzaţiile aduse sunt neadevărate şi nu au nicio legătură cu realitatea pot fi verificate la orice oră.

Vă reamintesc că, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în data de 13 iulie 2012, am arătat că asistăm la un atac banditesc asupra bugetului de stat am făcut referire şi la maşinile aduse din ţările membre UE”, adeclarat Maier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.