Claudiu Ardelean nemuţumit de acuzele aduse de primarul Dorel Coica la adresa lui Cosmin Raţiu

ratiu-ardelean

Preşedintele Organizaţiei municipale a PD-L Satu Mare, Claudiu Ardelean este nemulţumit de faptul că primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, Dorel Coica că îi face vinovaţi de întârzierea adoptării bugetului local pe cei doi consilieri ai Partidului Democrat-Liberal, Nicolae Şuta, respectiv dr. Cosmin Raţiu.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 10 aprilie, la sediul PD-L Satu Mare, Claudiu Ardelean a declarat că “nu este normal ca doi consilieri să fie analizaţi în mod diferit. De vreme ce unul este bun pentru că votează ceea ce spune USL-ul iar altul este rău deoarece doreşte să analizeze ceea ce votează. Nu cred că domnul primar este în măsură să evalueze consilierii PD-L. Aceştia pot fi evaluaţi în funcţie de activitatea fiecăruia doar de către populaţie. Mai mult decât atât, întârzierea adoptării bugetului la nivelul municipiuului Satu Mare nu este cauzat de un anumit consilier PD-L ci mai degrabă de Guvernul Ponta. Acest Guvern a tărăgănat bugetul până prin luna februarie copiind vechile obiceiuri ale Guvernului Năstase. Astfel că, înainte de a lansa acuzaţii ar trebui să se uite în propria curte”.

Făcând referire din punct de vedere istoric la adoptarea bugetelor în anii guvernării PD-L, Ardelean a subliniat faptul că “spre deosebire de Guvernul Ponta, în 28.12.2010, Guvernul Boc a adoptat bugetul pentru anul 2011 iar în data de 21 decembrie 2011, bugetul pe 2012. Sub Guvernul Boc s-a intrat în normalitate. Însă această stare de normalitate s-a dat peste sub minunatul Guvern Ponta. Drumurile nu sunt reparate, lucrările pe autostrăzi au fost oprite şi toate acestea se întâmplă deoarece bugetul nu a fost adoptat la timp. Din acest motiv noi spunem că nu PD-L-ul este de vină ci şeful lor, domnul Ponta”.

În luarea de cuvânt dr. Cosmin Raţiu a făcut referire la o declarative a edilului-şef al Sătmarului în care acesta la catologat drept al 10-lea consilier al UDMR. “Eu nu sunt al 10-lea consilier al UDMR. Eu sunt unul dintre cei doi consilieri PD-L. Am votat în cunoştinţă de cauză acel buget şi am făcut precizări cu privire la absenţa mea de la şedinţa de joi (4 aprilie), şi anume că nu s-au alocat bani pentru cabinetele şcolare stomatologice. Până la urmă, după mulţi ani problema s-a rezolvat şi vom avea în total cinci cabinete dintre care unul există şi în momentul de faţă iar alte patru cabinet vor fi înfiinţate în curând. În timpul guvernării PD-L – UDMR am reuşit să realizăm UPU la Spitalul Judeţean, să reabilităm Spitalul de contagioase şi multe altele. Probabil că nu am reuşit să comunicăm cu cetăţenii dar tot ceea ce am făcut noi va rămâne comunităţii. În schimb USL nu şi-a arătat prezenţa în comunitate. Nu avem străzi şi locuri de joacă pentru copii. Revin încă odată şi doresc să subliniez că pentru mine nu a fost o jignire că am fost catalogat drept al 10-lea consilier al UDMR. Eu am susţinut întotdeauna proiectele bine fundamentate, indiferent dacă au venit din partea UDMR sau USL”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.