Trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

catuse-euro
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Gelu Gentimir (în stare de arest preventiv) persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni: trafic de influență, spălare de bani, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual şi Alexandru Mike, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă. La data de 15 martie 2013, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea preventivă a inculpatului Gelu Gentimir pe un termen de 29 de zile.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
“În perioada mai–august 2012, inculpatul Gentimir Gelu a pretins și primit de la un denunțător, în mai multe tranșe, sumele totale de 22.550 euro și 70.100 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari cu putere de decizie din cadrul Ministerului de Interne, prin intermediul cărora va obține o soluție favorabilă într-un dosar penal în care era cercetat denunțătorul și vor radia din cazierul judiciar al acestuia o pedeapsă cu închisoare aplicată în anul 2010.
Pentru a ascunde adevărata proveniență a sumelor primite, inculpatul Gentimir Gelu a încheiat două contracte de împrumut în formă autentică, inducându-l în eroare pe notarul public cu privire la realitatea tranzacțiilor de împrumut.
Cu ocazia audierii în calitate de martor în acest dosar penal, inculpatul Mike Alexandru a făcut declaraţii mincinoase în scopul de a-l ajuta pe inculpatul Gentimir Gelu.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor inculpatului Gentimir Gelu.
Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Bihor”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.