Motive pentru care toate femeile ar trebui sa faca fitness

fitness

Este singurul sport care poate ataca toate grupele de mușchi sau selective, după dorința practicantei, în funcție de scopul propus (slăbire, tonifierea anumitor zone, masa musculară, etc.).

Asigură, pe lângă efortul anaerob, completarea cardio cu efort aerob, fiind un travaliu complet echilibrat și ajustabil nevoilor practicantei.

Efortul cu greutăți asigură pe lângă o masă musculară necesară (mai ales odată cu trecerea vârstei de 28-30 de ani), o stimulare hormonală complexă, care susține un nivel ridicat al fertilității, dar și un nivel de testosteron și GH mai ridicat, care îi dă femeii un tonus general mai bun și o face să arate mult mai tânără.

Oferă posibilitatea slăbirii mai multor kilograme, fără apariția țesuturilor flasce, fără un exces de piele dizgrațios și, mai ales, fără pierderea masei și a tonusului muscular. O femeie care ridică greutăți pe dietă de slăbire își va păstra măcar masa musculară inițială într-o proporție mult mai mare decât una care va ține doar o dietă, fără să facă fitness. Această masă musculară îi va susține altfel tot aspectul corporal, împiedicând aspectul de țesut căzut.

Consumul caloric. Cu toții știm că, pentru a ne menține greutatea , e indicat să mâncăm doar cât consumăm. La fitness, putem controla efortul și consumul caloric, în funcție de cât am mâncat. Astfel, evităm îngrășarea dar și dezechilibrul energetic, care poate duce la stări de oboseală accentuate și surmenaj.

Ajutorul suplimentelor. Fără a fi medicamente și, implicit, fără efectele secundare periculoase, în funcție de scop, putem apela la suplimente care să accelereze și să susțină procesul de modificare a corpului, sau doar terapia anti-îmbătrânire. Ajutorul dat de un baton proteic, consumat la birou, poate fi cheia unui întreg proces de slăbire și de echilibru alimentar.

Recompensa! Endorfinele eliberate de corp, după terminarea antrenamentului, dau aceeași stare de bine ca un orgasm, o ciocolată sau o masă consistentă, oferind o stare de bine general, o mulțumire psihică și un echilibru emoțional important în viața de zi cu zi, dar și în combaterea stresului.

Exercițiile cu greutăți măresc metabolismul general și anabolismul la nivel muscular și osos. Practic, sunt cel mai eficient mod natural de a combate osteopenia și osteoporoza. Fixarea calciului în oasele femeii este un proces susținut atât prin antrenamente, oxigenând mușchiul cu sânge, cât și prin nivelul crescut al testosterunului, care fixează și el calciul în oase. Acest nivel, crescut natural, nu are efectele secundare ale terapiilor cu medicamente, bazate pe testosteron artificial.

Este accesibil tuturor vârstelor, atât femeilor care au practicat sport, cât și celor care nu au practicat, nivelul de antrenament se ajustează conform datelor personale. Anumite exerciții de fitness sunt recomandate și persoanelor cu boli cronice, sau aflate în recuperare, după accidende, operații, etc.

3 Comentarii la "Motive pentru care toate femeile ar trebui sa faca fitness"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.