Contre pe tema zonei metropolitane între Dorel Coica şi Mircea Govor

coica-govor1
Problema înfiinţării Zonei Metropolitane Satu Mare provoacă neînţelegeri între vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor şi edilul-şef al municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica.

Participând la lansarea Campaniei „PNDR vine în satul tău”, organizat azi, 9 aprilie în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, Dorel Coica a apreciat această iniţiativă ce are drept scop informarea beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 mai ales din perspectiva înfiinţării Zonei Metropolitane. „Felicit ideea organizării unei caravane de informare mai ales din perspectiva înfiinţării Zonei Metropolitane la care încet, încet aderă tot mai multe comune”, a declarat în luarea de cuvânt dr. Dorel Coica.

Cerând microfonul Mircea Govor a anunţat că trebuie să aducă anumite precizări legate de Zona Metropolitană „pentru ca primarii să nu creadă că Zona Metropolitană ar fi o structură paralelă Consiliului Judeţean”. În luarea de cuvânt Govor a declarat că „tot aud discuţii legate de Zona Metropolitană. Aş vrea să punctez un lucru. Proiectul Zonei Metroplitane nu aş vrea să vină ca o structură paralelă Consiliului Judeţean. Nu este o structură peste altă structură. Consiliul Judeţean este Consiliul Judeţean şi este cea mai importantă instituţie din acest judeţ. Să nu se creadă că cineva poate dirija activitatea CJ. Desigur, orice acţiune este binevenită dar să nu se creadă că Zona Metropolitană va lua din atribuţiile CJ. Aceasta nu va deveni o structură şefă Consiliului Judeţean. Vroiam să explic această delimitare deoarece doresc ca primarii să nu înţeleagă greşit”.

Pentru a lămuri situaţia Dorel Coica i-a răspuns vicepreşedintelui CJ că „această Zonă Metropolitană s-a constituit împreună cu CJ pentru ca să putem accesa mai uşor fonduri pentru dezvoltare. Zona Metropolitană nu va fi stat în stat. Vă rog să nu se înţeleagă greşit. Şansa de a accesa împreună bani este mult mai mare pe această Zonă Metropolitană”.

Un Comentariu la "Contre pe tema zonei metropolitane între Dorel Coica şi Mircea Govor"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.