Liviu Dragnea s-a întâlnit cu producătorii de pălincă din Satu Mare

Liviu-Dragnea
Vicepremierul Liviu Dragnea va începe renegocierea accizei pentru pălincă cu Uniunea Europeană. Anunţul a fost făcut azi, 5 aprilie, în cadrul întâlnirii organizate în Turţ, cu producătorii de pălincă din judeţ.

Dragnea a fost însoţit de Vasile Dâncu, respectiv de senatorul Valer Marian, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram şi deputatul UDMR Erdei D. Istvan. La şedinţă au participat şi reprezentanţii Federaţiei Producătorilor de Pălincă din Nord-Vest, directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leş, directorul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV), Ioan Sabou dar şi directorul Direcţiei Agricole Satu Mare, Ioan Cioltean.

Cu această ocazie producătorii de pălincă i-au înmânat vicepremierului un memoriu ce cuprinde problemele cu care se confruntă. În cursul întâlnirii Dragnea a declarat că va face demersuri pentru renegocierea accizei la pălincă, subliniind faptul că reglementările aflate în vigoare au fost stabilite prin Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Mai trebuie spus că producătorii solicită: reducerea accizei la 1,65 lei pe litru, scutirea de la plata accizei a pălincii produse pentru consum propriu în limita a 200 de litri, ca pălinciile să nu fie transformate în antrepozite fiscale ci să funcţioneze în regim de prestări servicii, etc.