Jandarmii sătmăreni au ajutat câțiva elevi să fugă de la școală pe fereastră (galerie foto)

jandarmi-carei01
jandarmi-carei02jandarmi-carei03 jandarmi-carei11 jandarmi-carei10 jandarmi-carei09 jandarmi-carei08 jandarmi-carei07 jandarmi-carei06 jandarmi-carei05 jandarmi-carei04

Jandarmii din Tăşnad au continuat activităţile din cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! » la Şcoala cu clasele I-VIII din Tăşnad şi la Liceul Tehnologic din oraş. Aici jandarmii Detaşamentului 3 Carei-Tăşnad, conduşi de lt. col. Mircea Moise au prezentat celor aproximativ 250 elevi aspecte legate de atribuţiile Jandarmeriei, materialele pe care le utilizează, armamentul uşor şi greu din dotarea institutiei, ţinuta jandarmilor şi tehnica auto din dotare, dar şi aspecte legate de posibilităţile de a urma o carieră militară. Elevii au fost încântaţi de cele prezentate iar la final s-au fotografiat cu jandarmii şi cu materialele şi armamentul acestora.

În intervalul orar 11.00-13.00 jandarmii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Satu Mare conduşi de lt. col. Lorand Brad şi sprijiniţi de Marin Croitoru au oferit elevilor Liceului Teoretic din Carei, un nou spectacol în cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! ».

Activitatea a debutat cu un exerciţiu de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori. Apoi au urmat diverse procedee de autoapărare, imobilizare, spargeri de cărămizi. Exerciţiile de autoapărare au fost prezentate de către plt. Bogdan Suciu, dublu vicecampion la Karate –do, titluri obţinute la recentele campionate ale MAI. A fost amenajat şi un mini poligon de tragere unde elevii au avut posibilitatea de a testa tragerea cu arme airsoft.

Cireaşa de pe tort a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, unde câţiva dascăli şi mulţi copii au trăit adrenalina la maxim coborând cu viteză de la ultimul etaj al liceului în care învaţă. Elevii au fost foarte încântaţi de cele prezentate, iar la final au făcut poze cu jandarmii, armamentul şi materialele acestora. Activitatea a fost apreciată ca o reuşită de către cei prezenţi, aceştia având astfel prilejul să manipuleze armele, să tragă cu arme airsoft şi să „zboare de la etaj”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.