Dumitru Godîncă a fost achitat în dosarul de dare de mită

godanca
Şeful sectorului Satu Mare al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, Dumitru Godîncă a fost achitat în dosarul de dare de mită în care a fost judecat.

Potrivit soluţiei date de magistraţii Tribunalului Satu Mare în data de 1 aprilie 2013, cei doi inculpaţi, Dumitru Godîncă, respectiv subalternul acestuia, Ioan Paul sunt „achitaţi de sub acuzaţiile comiterii infracţiunilor pentru care au fost trimişi în judecată”.

Vă reamintim că Dumitru Godîncă împreună cu Ioan Paul au fost trimişi în judecată în data de 7 februarie 2012 pentru dare de mită. Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori se arată că “în perioada februarie – martie 2011, Dumitru Godîncă, şef sector Satu Mare la SC Transgaz SA şi Paul Ioan, angajat al SC Transgaz SA Satu Mare, au pus în executare hotărârea de a introduce din Ucraina în România, în mod repetat, cantităţi de câte 200 de baxuri cu ţigări prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal. În acest sens, inculpaţii au luat legătura cu doi angajaţi din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare şi le-au oferit suma de peste 10.000 euro pentru ca aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să le permită introducerea în ţară a baxurilor cu ţigări în modalitatea descrisă mai sus. Pentru că inculpatul Dumitru Godîncă nu a mai ajuns la o înţelegere cu furnizorii ţigărilor din Ucraina, întreg planul infracţional nu a mai fost finalizat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.