Focuri de armă, petarde şi fumigene, pe platoul din faţa Palatului Administrativ

Jandarmi7
Jandarmi6Jandarmi5 Jandarmi4 Jandarmi3 Jandarmi2

Luptătorii Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare au prezentat azi, 1 aprilie, un spectaculos exerciţiu demonstrativ în cadrul proiectului educaţional « Să ştii mai multe, să fii mai bun! .

Astfel, mai multe clase de elevi ai Şcolilor cu clasele I-VIII « Contantin Brâncoveanu », « Grigore Moisil », « Avram Iancu », « Bălcescu-Petofi », Liceul « Unio » şi de la alte instituţii de învăţamânt, împreună cu cadrele didactice au urmărit cu sufletul la gură exerciţiile demonstrative. Totul a debutat cu o paradă a câinelui de serviciu Cebat, angrenat ulterior în exerciţiul de interceptare a unui autoturism ce transporta posibili suspecţi. După câteva focuri de armă, luptătorii au reuşit să-i imobilizeze şi să-i reţină pe infractori.

Demonstraţia de arte marţiale combinate, judo şi ju-jitsu, a fost pe placul celor prezenţi, elevii participanţi la demonstraţie având ocazia să exerseze împreună cu luptătorii jandarmi, toate aceste acţiuni fiind pigmentate cu spargeri de cărămizi, petarde şi fumigene.

Grupa de Intervenţie Antiteroristă a oferit celor prezenţi câteva coborâri în rapel şi mai multe traversări pe instalaţia tiroliană. Cireaşa de pe tort a fost exerciţiul de instrucţie de front, în care jandarmii au dovedit faptul că ştiu să mânuiască cu precizie armele într-un exerciţiu care presupune atenţie, ritmicitate şi precizie.

Finalul a aparţinut coborârilor pe instalaţia de traversare tiroliană, când câţiva copii şi reprezentanţi ai mass-mediei locale au trăit adrenalina la maxim coborând cu viteză de pe clădirea Palatului Administrativ. Apoi, cei prezenţi au vizitat standul de prezentare fiind informaţi asupra aspectelor legate de atribuţiile Jandarmeriei, asupra prevederilor legale în vigoare referitoare la competiţiile sportive, la drepturile şi obligaţiile spectatorilor, dar şi asupra carierei militare şi a posibilităţilor de a deveni jandarm.

La final elevii au putut vedea îndeaproape ţinuta jandarmilor, materialele din dotarea acestora şi armamentul.

Un Comentariu la "Focuri de armă, petarde şi fumigene, pe platoul din faţa Palatului Administrativ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.