Biblioteca Judeţeană Satu Mare a deschis o filială în Italia

bibliteca-sm
Biblioteca Judeţeană (BJ) Satu Mare a deschis o filială de carte românească în localitatea Cassino din Italia. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 1 aprilie, la BJ Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au participat directorul interimar al instituţiei gazdă, Angela Câmpian, fostul manager al BJ, Mircea Ardelean dar şi şeful Serviciului de relaţii cu publicul, Paula Horotan.

Ideea înfiinţării unei filiale a BJ Satu Mare în Italia s-a născut în urmă cu mai bine de 1 an şi îi aparţine fostului manager al instituţiei, Mircea Ardelean şi Monicăi Antonescu (fiica regretatului om de cultură Nae Antonescu), actualmente preşedintele Asociaţiei italo-române „Dor”.

Astfel, în perioada 20-21 martie, o delegaţie din Satu Mare constituită din patru membri a pornit spre Cassino ducând cu ea peste 650 de publicaţii în limba română. La evenimentul festiv de deschidere a filialei, organizat în cadrul Bibliotecii locale „Pietro Malatesta” din Cassino au participat: consilierul principal al Compartimentului de turism, promovarea mediului de afaceri, activităţi culturale din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Eva Lenghel, Paula Horotan, bibliotecarul Ioana Câmpian, iar din partea Asociaţiei „Dor”, preşedintele acesteia, profesorul Monica Elena Antonescu. De asemenea, din partea gazdelor au participat: consilierul în domeniul cultural din cadrul Primăriei Cassino, Danilo Grossi, consilierul în domeniul afacerilor şi comerţului, Mario Costa, preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri „Eranos”, Pasquale Perrone dar şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Cassino.

În cadrul evenimentului de inaugurare, BJ Satu Mare i-a fost decernată o plachetă din partea Asociaţiei „Dor”, în semn de recunoştinţă pentru donaţia de carte românească. Pe parcursul şederii în Italia, delegaţia sătmăreană a participat la numeroase evenimente organizate de oficialităţile locale cu prilejul celebrării Sfântului Benedict, întemeietorul Mănăstirii Montecassino (în anul 529) şi patronul spiritual al localităţii Cassino.

Un Comentariu la "Biblioteca Judeţeană Satu Mare a deschis o filială în Italia"

  1. Pingback: Da Satu Mare, donazione di libri in lingua romena alla città di Cassino | Futuro Insieme

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.