„Școala Altfel” la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca
Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare vine în întâmpinarea programului național inițiat de Ministerul Educației Naționale „Să știi mai multe, să fii mai bun”, cu o serie de activități destinate unui public divers.

Una dintre activităţi, cursul de „Povestiri digitale”, este programată să se desfășoare de luni, 1 până vineri, 5 aprilie, în intervalul orar 08.00-11.00 și se adresează adolescenților. La acest curs, susținut de Centrul de formare Biblionet, prin cei doi bibliotecari traineri Raluca Istrate și Bianca Ciceo, vor participa zece elevi de la Colegilul Economic „Gheorghe Dragoș”.

Obiectivul principal al acestei activități constă în dobândirea abilităților necesare ale cursanților de a realiza filme cu ajutorul tehnologiei IT de ultimă generație de care dispune BJ Satu Mare, tehnologie donată de Fundația „Bill & Melinda Gates” și IREX România, prin Programul național „Biblionet – lumea în biblioteca mea”.

O altă activitate destinată copiilor de vârstă preșcolară și școlară „Maratonul poveștilor”, se va derula în cadrul Secției de împrumut pentru copii, de luni până vineri, în parteneriat cu Asociația „Zibo Help” și Inspectoratul Școlar Județean (IŞJ), având ca principal obiectiv încurajarea lecturii ca alternativă de petrecere a timpului liber, atât în mediul familial cât și în spațiul bibliotecilor. La acestă activitate și-au anunțat participarea peste 600 de copii, de la numeroase școli și grădinițe din municipiu și județ, iar bibliotecarii au pregătit pentru ei multe surprize. La eveniment au fost invitați să participe şi reprezentanți ai autorităților administraţiei locale și județene.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.