Eugeniu Avram s-a aflat în zonele cu risc de inundaţii de pe raza judeţului Satu Mare

prefect-inundatii

Ca urmare a cantităţilor mari de precipitaţii căzute în ultimele 24 de ore pe raza judeţului Satu Mare (între 20 şi 30 l/mp), în mai multe zone au fost înregistrate situaţii în care a fost nevoie de intervenţii pentru a se preveni inundarea locuinţelor respectiv degajarea apelor ce acopereau unele porţiuni de drumuri judeţene.

Prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat, în cursul zilei de sâmbătă, 30 martie, în zonele ce prezentau riscuri şi a coordonat acţiunile de intervenţie ale echipelor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din comunele Beltiug, Bogdand, Cehal, Hodod şi oraşul Tăşnad.
În localitatea Răteşti, comuna Beltiug, prefectul a dispus supraînălţarea digului cu saci de nisip pentru a preveni efectele viiturii formate pe Valea Maria, astfel a fost evitată inundarea mai multor locuinţe.

Datorită lipsei de amenajări hidrotehnice pe Valea Cehalului, zonă aflată în competenţa Administraţiei Bazinale Ape Crişuri – Oradea, viitura generată de ploile căzute a dus la formarea unui nivel de apă de circa 10 cm ce a acoperit două porţiuni de câte 50 de metri pe DJ 191 A pe raza localităţii Blaja respectiv o porţiune de 200 de metri pe DJ 109 P Cehal – Cehăluţ. Prefectul judeţului a solicitat intervenţia de urgenţă a utilajelor pentru degajarea apelor şi a Poliţiei Rutiere care să supravegheze circulaţia autovehicolelor astfel încât să nu se producă evenimente deosebite.

În localitatea Blaja, comuna Cehal, pentru a nu fi inundate locuinţele unor cetăţeni de apele Văii Cehal a fost solicitată pornirea unor motopompe care să evacueze apele din zona caselor şi amplasarea unui cordon cu saci de nisip, însă anexa unei gospodării a fost afectată existând riscul prăbuşirii ca urmare a infiltrării apelor în structura din chirpici a construcţiei.

Prefectul Eugeniu Avram a cerut instituţiilor implicate să continue monitorizarea tuturor zonelor cu risc de inundaţii şi a dispus măsurile de intervenţie în caz de nevoie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.