Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit deschiderea festivă a Olimpiadei Naţionale de Fizică

Olimpiada1
olimpiadaOlimpiada3
Sute de elevi şi cadre didactice au participat azi, 31 martie, la deschiderea festivă a ediţiei cu numărul 49 a Olimpiadei Naţionale de Fizică (ONF). Evenimentul a avut loc de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare.

Dintre oficialităţi la eveniment au participat: inspectorul general din cadrul Ministerului Educaţiei, Sorin Trocaru, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica şi viceprimarul, dr. Radu Roca. De asemenea, au fost prezenţi şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Roman, inspectori şcolari şi profesori.

Mai trebuie amintit că municipiul Satu Mare este pentru a III-a oară organizatorul acestui prestigios concurs, după ce a găzduit fazele naţionale a ONF din anii 1989 şi 2003. La ediţia din acest an judeţul nostru este reprezentat de şapte elevi.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat al României după care oficialităţile şi-au rostit alocuţiunile salutând şi felicitând elevii care s-au calificat la această fază de concurs.
Participanţii la festivitatea de deschidere au avut posibilitatea să urmărească şi un scurt program artistic oferit de ansamblurile „Codruleţul” şi „Sânzienele”, respectiv de dansatorii de la Royal Dance Club.

În ceea ce priveşte programul de desfăşurare a ONF ediţia 2013, luni, 1 aprilie va avea loc proba practică, urmată marţi, 2 aprilie, de proba teoretică. Joi, 4 aprilie, se va desfăşura proba de baraj pentru lotul lărgit de Fizică al României. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 5 aprilie, cu începere de la ora 09.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. ONF este organizat de IŞJ Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ şi Prefecturii Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.