Tineri cercetaţi pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări

În cursul zilei de joi, 28 martie, poliţiştii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare împreună cu lucrătorii DJAOV Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în municipiul Satu Mare, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Peugeot Boxer, înmatriculat în România. Maşina era condusă de Octavian B., de 26 ani, iar în autoturism se mai afla şi Ioan V., de 22 ani, domiciliaţi în localitatea Halmeu. Existând suspiciuni că bărbaţii transportă ţigări de provenienţă ucraineană, autoturismul şi cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea efectuării unui control amănunţit.

În maşină au fost descoperite 2.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 11.100 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.

Cei doi tineri sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate corespunzător.