Suspecţi de înşelăciune, reţinuţi de poliţişti

catuse

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de luptătorii de acţiuni speciale, au reţinut doi suspecţi, căutaţi în mai multe judeţe din Ardeal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune. Cei doi bărbaţi, de 34 şi 38 de ani, din Bistriţa şi Maramureş, au fost identificaţi de poliţiştii sătmăreni în localitatea Sighetu Marmaţiei şi încarceraţi în Arestul IPJ Satu Mare. Acţiunea, derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI şi COS Satu Mare.

În urma anchetei derulate în acest caz a rezultat că unul dintre suspecţii reţinuţi de poliţiştii sătmăreni, Constantin A., de 34 de ani, din Bistriţa, închiria autoturisme din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare, dar în loc să le restituie proprietarilor la expirarea perioadei stipulate în contract, bărbatul le vindea la un preţ situat mult sub valoarea de piaţă. Cel de-al doilea suspect, Vasile H., de 38 de ani, din judeţul Maramureş, era cel care, deţinând un centru de dezmembrări auto în Sighetu Marmaţiei, achiziţiona maşinile, contra unor sume cuprinse între 400 şi 900 de euro, deşi cunoştea provenienţa acestora.

Din septembrie 2012 şi până în luna martie a.c., A. Constantin a închiriat de la persoane fizice 15 autoturisme, din judeţul nostru fiind închiriate şi ulterior valorificate în Sighet două autoturisme în valoare de 6.500 euro. Mai mult, acelaşi suspect este anchetat de poliţiştii bistriţeni şi pentru comiterea unor infracţiuni de natură economică.

Ieri însă, cei doi suspecţi au fost identificaţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în localitatea Sighetu Marmaţiei, fiind ridicaţi şi încarceraţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei sătmărene. Asupra unuia dintre suspecţi, Constantin A., poliţiştii au găsit în urma controlului corporal efectuat mai multe fiole de fortral. Suspecţii vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.