Şoferii maşinilor care au afişate anunţuri de vânzare vor fi amendaţi

vanzare-masina
Sancționarea proprietarilor de maşini parcate și care au afișate anunțuri de vânzare a fost unul dintre cele mai discutate puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de azi, 28 martie, a Consiliului Local Satu Mare.

Articolul care se referă la sancţionarea proprietarilor de maşini mai sus menţionate prevede că ocuparea sau blocarea părţii carosabile a drumurilor, parcărilor, trotuarelor, platformelor gospodăreşti, scuarurilor, spaţiului verde de pe domeniul public sau privat al municipiului Satu Mare prin expunerea spre vânzare a vehiculelor, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.

În luarea de cuvânt viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici a declarat că “oamenii trebuie să înţeleagă că spaţiul public este al fiecăruia şi nu poate fi ocupat cu săptămânile şi lunile. Eu cunosc cazuri concrete în parcarea de la Tei unde sunt maşini care staţionează de două, trei săptămâni. Cei care doresc să-şi vândă maşinile trebuie să le ducă în locurile special amenajate în acest sens”.

Directorul Poliției Locale, Florin Găzdac a subliniat faptul că acest lucru trebuie reglementat deoarece multe spaţii sunt ocupate în detrimentul altor cetăţeni “iar acei proprietari de maşini care îşi lasă maşinile pe domeniul public şi care au afişate anunţuri de vânzare fac comerţ ilicit”. În schimb Magyar Lorand vede în acest demers o adevărată discriminare spunând că pe acest considerent ar putea fi amendat oricine care are vreun înscris pe maşină făcând astfel reclamă la vreun produs sau serviciu. “Potrivit acestui articol din cadrul proiectului de hotărâre pe care îl dezbatem azi şi aceştia fac comerţ ilicit”, a declarat consilierul UDMR.

În altă ordine de idei, ocuparea domeniului public cu orice fel de construcţii sau materiale, schele, containere, chioşcuri, corturi sau tonete pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale şi parcuri de distracţii fără să aibă aprobarea Primăriei se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei în cazul persoanelor fizice şi de la 500 la 1.000 lei în cazul persoanelor juridice.
Pasibil de amendă sunt şi cei care nu curăţă roţile maşinilor la intrarea pe drumurile publice de pe şantiere de construcţii sau terenuri agricole. Amenzile în acest caz variază între 200 şi 500 lei. Totodată, murdărirea domeniului public se sancţionează cu amendă de la 200 la 800 lei.

De asemenea, staţionarea maşinilor pe zonele verzi sau în alte locuri decât cele special amenajate în acest sens se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei.

 

Un Comentariu la "Şoferii maşinilor care au afişate anunţuri de vânzare vor fi amendaţi"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.