85 de percheziţii în Bucureşti şi 16 judeţe din ţară, printre care şi la Satu Mare

mascati

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Piteşti şi IGPR – DCCI, efectuează un număr de 85 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 16 judeţene din ţară printre care şi în Satu Mare. Este vorba despre municipiului Bucureşti şi judeţele: Ilfov, Vâlcea, Vrancea, Braşov, Constanţa, Olt, Sălaj, Cluj şi Suceava, Brăila, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Neamţ şi Satu Mare. Acţiunea vizează destructurarea unor grupuri infracţionale organizate transfrontaliere, specializate în săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică.

Simultan cu acţiunea declanşată de procurorii DIICOT, la solicitarea acestora, sunt efectuate percheziţii domiciliare şi pe teritoriile Germaniei, Marii Britanii, SUA şi Republicii Dominicane.

Grupările vizate de către acţiunea DIICOT sunt constituite din peste 100 de persoane, iar liderii au fost identificaţi ca fiind Gheară Constantin, zis Tică, 53 de ani, Ursu Romeo, zis Boenică, 45 de ani, Ghiuri Lucian zis Piticu, 45 de ani, şi Şerban Relu, 57 de ani.

În fapt, se reţine că, sub coordonarea acestora, membrii grupărilor au confecţionat aparatură de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM sau POS – uri, aflate pe teritoriile următoarelor state: Germania, Spania, Elveţia, Portugalia, Franţa, Marea Britanie, Ecuador, Columbia, Austria.

Datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronică, utilizate ulterior pentru retragerea unor sume substanţiale de bani, pe teritoriile Republicii Dominicane, S.U.A., Japoniei, Iordaniei şi Nepalului.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 2.000.000 Euro.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse 70 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale faţă de învinuiţi.

Procurorii DIICOT au cooperat în instrumentarea cauzei cu Eurojust şi Europol precum şi cu autorităţile judiciare din Germania, Spania, Marea Britanie, Elveţia şi Portugalia.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI, DOS şi DGIPI.

 

Un Comentariu la "85 de percheziţii în Bucureşti şi 16 judeţe din ţară, printre care şi la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.