Senatorul Valer Marian decide vineri referitor la funcţia de preşedinte PSD Satu Mare

Valer-Marian
„În urma unei întrevederi pe care am avut-o luni (25 martie) cu domnul preşedinte al PSD, Victor Ponta, prim-ministrul României şi cu vicepremierul Guvernului, domnul Liviu Dragnea, am decis ca la conferinţa de vineri (29 martie), pe ordinea de zi să nu fie inclus şi punctul referitor la alegerea unui nou preşedinte ci să figureze doar prezentarea şi dezbaterea raportului de activitate de la conferinţa precedentă”. Declaraţia a fost făcută de către senatorul Valer Marian în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 27 martie, la sediul USL Satu Mare.

Potrivit celor declarate de parlamentarul sătmărean în cadrul conferinţei de vineri vor fi desemnaţi şi cei 64 de delegaţi care vor participa la Congresul Naţional al PSD ce se va desfăşura în zilele de 19 şi 20 aprilie. „În cadrul conferinţei o să-mi precizez poziţia cu privire la rămânerea mea în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare. Mulţumesc pe această cale tuturor organizaţiilor locale în număr de 65 care au adoptat rezoluţii cu privire la susţinerea mea pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte”, a declarat parlamenmtarul sătmărean. La conferinţa de vineri vor participa atât vicepremierul Liviu Dragnea cât şi fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, fostul ministru de Interne, Ioan Rus şi europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu.

În altă ordine de idei Valer Marian a făcut referire şi la răspunsul primit din partea conducerii SC Apaserv SA referitor la solicitarea acestuia de a analiza modul de calcul al facturilor la apă. „Mi s-a comunicat că a început analiza modului de calcul al acelor facturi iar rezultatele acestor verificări vor fi prezentate săptămâna viitoare în cadrul unei conferinţe de presă ce va fi organizată la sediul Apaserv”.

În răspunsul dat la interpelarea adresată de senatorul sătmărean cu referire la tronsonul de drum Livada – Huta Certeze, ministrul Marilor Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, se arată că în lunile de iarnă pe acea secţiune de drum au fost efectuate lucrări pentru menţinerea în stare de viabilitate pe timp de iarnă iar în data de 18 martie 2013 a fost semnat acordul cadru cu privire la întreţinerea în perioada de timp următoare al tronsonului în discuţie. Tot din răspunsul ministrului Şova reiese că în 2014, pe tronsonul Livada-Huta Certeze vor fi efectuate lucrări de întreţinere periodică.

„În urmă cu câteva săptămâni am solicitat şi demisia sau demiterea directorului CEC Bank Satu Mare, Daniel Ardelean şi am cerut demararea cercetărilor cu privire la prezumtivele fapte de corupţie al acestuia. Întrucât până în ziua de azi nu am primit niciun răspuns de la directorul Ardelean şi nici de la organele de cercetare abilitate am să prezint câteva elemente care, cred eu, le vor fi de folos celor de la Poliţie, Parchet şi DNA”, a declarat senatorul Marian.

Potrivit celor prezentate de parlamentarul sătmărean, Daniel Ardelean se face vinovat de angajarea personalului de la CEC Bank pe criterii clientelare, aceştia plătind pentru a-şi obţine slujba sume cuprinse între 3.000 şi 4.000 de euro. Un alt argument prezentat de Valer Marian care îl incriminează pe directorul CEC Bank Satu Mare este şi cel referitor la acordarea de credite neperformante atât unor persoane fizice cât şi unor persoane juridice. „Pentru acordarea acestor credite se pretindeau sume de până la 20-30% din valoarea creditului ori bunuri sau excursii în străinătate. În cazul persoanelor fizice acest lucru se făcea în mod organizat. Mai multe despre acest aspect ar putea să vă spună Ţineghe Cristian, fost angajat al CEC Bank Satu Mare. În prezent acesta lucrează la Banca Românească. În acest proces a fost implicat şi Romeo Andreica, unchiul directorului. Toate aceste lucruri dovedesc că la CEC Bank s-a produs un adevărat jaf şi nu este permis ca banii noştri să fie risipiţi pe asemenea căi necinstite. Solicit încă odată IPJ, Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, DNA să finalizeze cercetările referitoare la actele de fraudă şi corupţie săvârşite la CEC Bank Satu Mare şi să comunice de urgenţă stadiul cercetărilor şi modul de soluţionare a dosarului, aşteptând răspunsul în termenul legal atât la biroul meu parlamentar cât şi în ziarele, site-urile şi televiziunile locale. Dacă nu voi primi niciun răspuns mă voi adresa cu interpelare ministrului Justiţiei, ministrului de Interne, procurorului general al României şi CSM”, a declarat senatorul Marian.

La finalul conferinţei de presă Valer Marian a declarat că vineri, 29 martie, cu începere de la ora 10.00, împreună cu deputatul Octavian Petric vor înmâna indemnizaţiile lor pe o lună celor 22 de elevi premiaţi la olimpiadele şcolare din judeţul Satu Mare.

Un Comentariu la "Senatorul Valer Marian decide vineri referitor la funcţia de preşedinte PSD Satu Mare"

  1. Pingback: Directorul CEC Bank Satu Mare îl dă în judecată pe senatorul Valer Marian | Satmareanul - ziar online de Satu Mare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.