APM Satu Mare organizează „Zilele porţilor deschise”

APM2
În perioada 1-4 aprilie, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare va organiza la sediul instituției „Zilele porților deschise”, oferind astfel posibilitatea elevilor dar şi profesorilor să viziteze laboratoarele din cadrul instituției și să se familiarizeze cu rețeaua de monitorizare a calității aerului.

Până în prezent solicitări au venit de la: Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Liceul de Artă „Aurel Popp”, Școala Gimnazială nr. 10 şi Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”. Totodată, în aceeași perioadă vor avea loc acțiunile de plantare în curțile instituțiilor de învățământ înscrise la concursul „Oaza de verde pentru educație”. Vor fi plantați 113 puieți de stejar pedunculat, 30 puieți de stejar roșu și 97 puieți de mesteacăn, care sunt asigurați de Direcția Silvică Satu Mare.

Ținând cont de faptul că „Luna Pădurii” este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, la nivelul județului Satu Mare vor fi demarate mai multe acțiuni:
– în data de 5 aprilie, APM Satu Mare împreună cu partenerii săi, vor planta un număr de 1.150 puieți în zona Tarna Mare, pe amplasamentul viitoarei tabere ecologice care se va realiza din fonduri europene. Astfel se va face o mică pădure cu specii de salcâm, stejar pedunculat, stejar roșu, mesteacăn și plop, pădure care va reprezenta o importantă zonă de studiu dar și de recreere pentru toți cei care vor beneficia de viitoarea tabără ecologică;
– în acest an din inițiativa Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu APM Satu Mare şi Direcția Silvică Satu Mare, s-a lansat o amplă campanie de plantare de puieți pe teritoriul județul Satu Mare, din dorința de a mări suprafeţele spaţiilor verzi din intravilanul și extravilanul localităţilor. Astfel, începând cu luna aprilie se vor planta puieți forestieri pe o suprafață de 23,31 ha din 83.58 ha prevăzute a fi împădurite din comunele implicate în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”. Este vorba de terenuri situate în zonele vulnerabile la nitrați, conform Ordinului nr. 1552/743/2008, din comunele: Acâş, Batarci, Crucişor, Culciu, Doba, Medieşu Aurit, Oraşu Nou, Păuleşti, Santău, Tăşnad şi Urziceni. O primă acțiune de plantare va avea loc pe teritoriul comunei Doba, în apropierea Depozitului ecologic de deșeuri, cu participarea angajaților de la Primăria Doba, de la Depozitul ecologic, a voluntarilor din comunitatea Doba și a elevilor de la Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare.

 

Un Comentariu la "APM Satu Mare organizează „Zilele porţilor deschise”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.