“Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei”

Ziua-Mondiala-a-Tuberculoze
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef şi edilul-şef al municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica au participat azi, 25 martie, la evenimentele organizate de Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare cu ocazia „Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei”.

Cu acest prilej Spitalul de Pneumoftiziologie a găzduit şi un simpozion intitulat „Suntem generaţia care poate elimina Tuberculoza”. La simpozion a participat şi managerul spitalului, dr. Ioan Sergiu. Potrivit celor declarate de Adrian Ştef numărul crescut de îmbolnăviri la nivel de judeţ este îngrijorătoare fapt pentru care preşedintele CJ cere sprijinul primarilor în localităţile în care incidenţa este crescută.

Potrivit statisticilor Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, în 2012 s-au înregistrat 31 de decese cauzate de TBC, aproape dublu faţă de 2011 (17 cazuri). De asemenea, a crescut şi incidenţa tuberculozei în judeţ de la 88,6 la 100.000 de locuitori la 114,3 în 2012. În ceea ce priveşte copiii, incidenţa tuberculozei în rândul acestora este de 44,3 la 100.000 de locuitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.